Hänt i LIV

Läs artikeln om vår Hälsoboost den 23 mars-19.


https://www.sla.se/2019/03/19/temadag-om-halsa-pa-knistad-herrgard/

”Självledarskap - för mig och andra”

14-15 september 2018

14/9 kl 15-18 Föreläsning om

"Självledarskap - för mig och andra"


Vi inledde som vanligt med Knistads läckra fikabuffé och mingel och  därefter föreläste Erika Ekesbo Andrén, av av grundarna till LIV. Erika  coachar ledare och grupper, driver mentorprogram samt utbildar inom hållbart ledarskap sedan drygt 20 år. På fredagen föreläste hon om drivkrafter bakom våra beteenden och om varför du och andra gör som ni  gör och varför det blir olika i olika situationer.  Gemensam middag för de som önskade på kvällen.


15/9 "Så mycket bättre"

En av grundtankarna med LIV är att kombinera föreläsningar, workshop och fördjupade samtal i små grupper. Så att det kan bli utveckling på riktigt. Bestående utveckling fås efter en intressant föreläsning genom att du själv får möjlighet att arbeta vidare i flera steg på egen hand och att dessutom få dela utvecklingen tillsammans med andra som är intresserade av samma fråga.


Därför har vi skapat konceptet "Så mycket bättre".

Lördagen 15/9 var det premiär

för den första gruppen om 7 kvinnor.

Gruppen fortsatte därefter ytterligare två halvdagar.


Upplägg "Så mycket Bättre"

Du får, liksom i TV-programmet med samma namn, den exklusiva gruppens fulla uppmärksamhet. Du bestämmer själv ditt upplägg och får coachning av Erika kring din pitch innan.

Vi blir en liten grupp som fortsätter där fredagen slutade och kommer att träffas vid ytterligare två tillfällen för att diskutera en specifik fråga som du själv väljer. Det kan vara andras feedback på din idé eller någon utmaning du står inför som du vill bolla med en mycket kompetent grupp. Tidigare exempel är tips på hur ta tag i sitt säljarbete eller hur få balans i livspusslet.


Ny grupp startar 10 januari 2019.

Gruppstorlek max 8 personer.

Frågor till Erika på 070-314 3189.

Anmälan: erika@utsiktaffarsutveckling.se senast 20/12-18.

"Omfamna framtidens media - berätta med hjälp av film"

9-10 mars 2018


Nino Beganovic föreläste inspirerande om hur det är att jobba med film i syfte att presentera en produkt, verksamhet eller målsättning. Han säger såhär: ”Att jobba med film kan i många fall bli en jackpot, eller bara kosta tid och pengar, och aldrig ge märkbara resultat. Det kan också ge motsatt effekt.” Vi lärde oss att filma, klippa och använda våra mobiler för att bemästra den rörliga bilden.


Nino Beganovic är en mediekreatör som under de senaste 14 åren gjort över 500 produktioner för stora kända varumärken. Idag jobbar Nino på Finansinspektionen med utformning och utveckling av myndighetens kommunikationsstrategier.

Nino är även en hett anlitad DJ.


Lördagen lärde vi oss att filma, klippa och använda våra mobiler för att bemästra den rörliga bilden. Vi utvärderade även vår egen närvaro i olika sociala medier under ledning av Anja Praesto, Östergötlands Museum och egna företaget Pratum.  Anja har en lång o gedigen meritlista inom kommunikationsområdet och blev årets Skaraborgare efter arbetet med att projektleda ”I Arns fotspår” som gjorde att folk från hela Sverige vallfärdade till Skaraborg.

"Tid är pengar!?"

15-16 september 2017 på Knistad Herrgård

Åsa Åkesson och Olivia Wiberg fick oss alla att tänka till ordentligt under fredagens föreläsning: "Privatekonomi i livets olika skeden" med fokus på kvinnor, förståss!

Och efter en fantastisk middag, bad i den vedeldade bastun, och en god natts sömn lockade yoga med Katarina Simon. Efter den härliga herrgårdsfrukosten fördjupade vi oss i pengar med stöd av Ulrika Sandborg från Aktiespararna. Helt enkelt en mycket rolig och givande helg med LIV:arna!

"Drivkrafter, mod och hållbarhet"

Nätverksträff Knistad Herrgård

28-29 april 2017

Personligt samtal med "rockproffesorn"

Micael Dahlen, Skövde 17 mars 2017

Härlig inspirationshelg med

Jytte Fredholm och Anna Stenberg

"Stress och utmattning. Hur hanterar vi våra liv" 

Knistad Herrgård 27-28 januari 2017

Vilken härlig start på 2017 för nätverket LIV!

Drygt 20 härliga kvinnor från runtom i landet samlades på Knistad herrgård under temat "Stress och utmattning. Hur hanterar vi våra liv?"

Efter en fantastiskt intressant och inspirerande föreläsning av Ingibjörg Jonsdottir, professor och chef för Institutionen för Stressforskning i Göteborg, följde en god middag och utvecklande samtal.

Lördagen bjöd på en lugn start på dagen med Katarina Simon, Alingsås, som ledde morgonyogan. Frukostbuffén avnjöts sedan under fortsatta samtal och sedan var det dax att få utlopp för våra kreativa känslor. Lena Nilebrant, Karlsborg, ledde oss genom en färgsprakande workshop i bildterapi.

Avslut för nätverkshelgen blev en god lunch och ett varmt tack till alla som deltagit och bidragit denna gång.

Nästa träff blir 17 mars kl 15 i Skövde , i ett nära samtal om Kaosologi med Micael Dahlén exklusivt för våra medlemmar! Vi ses då, Erika & Susanne

Kick-off 26-27 augusti 2016


Den första nätverksträffen gick av stapeln sista helgen i augusti på Knistad Herrgård i strålande sommarsol.

Temat för träffen var "Passion, kommunikation och världsmästerskap"


Förutom workshops och nätverksmingel fick vi ta del av intressanta föreläsningar:

- Birgitta Sjöstrand, Inre Styrka AB från Stockholm, föreläste under temat ”Motivera i konversation"

- Sofia Loft, trefaldig mästare i styrkelyft och från Skövde, berättade om vägen till världsmästerskap

- Psykosyntesterapeuten, journalisten och  författaren Eva Sanner, presenterade sin nya bok ”Passionskoden” några dagar före releasen i Göteborg och Stockholm och pratade om passion i livet.


Tack alla härliga kvinnor för er glädje och ert engagemang!

Erika & Susanne

"En otroligt inspirerande grupp med mycket energi!! Många personligheter med otroligt mycket erfarenheter delades under detta möte. Att få föreläsa för denna grupp, med denna stora entusiasm  som fanns, var väldigt roligt och gav mig själv mycket inspiration tillbaka"


Sofia Loft

Trefalding världsmästare i styrkelyft

After work i Skövde 25 november 2016


En kulen kväll, 25 november, samlades 30 entusiatiska kvinnor för en after work i Skövde. Det minglades ute med varm glögg i händerna för att sedan fortsätta inomhus.

Här serverades en härlig buffé komponerad av den kände Skövde-kocken Eddy Lundquist samtidigt som vi pratade nätverkande och möjligheter både i arbetslivet och privat. Erika och Susanne tackar er alla för en härlig kväll!

© Copyright 2016. All Rights Reserved.